articles @ olleshuis.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Oudercommissie

Maak kennis met de oudercommissie van Olles Huis. Waar de brug wordt geslagen tussen vennoten en ouders. Door verschillende mensen, met kinderen in verschillende groepen, die zich samen inzetten om de ouders én vennoten te ondersteunen. 

 

Onze oudercommissie

Op dit moment bestaat de oudercommissie van Olles Huis uit Roemer, Evelien, Edwin en Sanne. Op organische wijze stemmen zij af wat nodig is en nemen ze de rol aan die het beste bij hen past. Zo worden taken en verantwoordelijkheden naar kennis en vermogen verdeeld. Weten zij zich even geen raad met wat er van hen gevraagd wordt? Of hebben ze externe expertises nodig? Dan zoeken zij iemand die hier meer van af weet. 

 

image/svg+xmlInformatie en advies

Allereerst voorziet de oudercommissie ouders van informatie wanneer zij vragen hebben. Denk hierbij onder meer aan vragen over de gang van zaken op de opvang en de beslissingen die door de vennoten worden gemaakt. De oudercommissie zorgt dat ze te allen tijde op de hoogte zijn van wat er speelt, zodat ze een heldere vertaling kunnen maken naar de ouders.

Daarnaast adviseert de oudercommissie de vennoten wanneer zij beslissingen moeten nemen. Denk bijvoorbeeld aan het doorvoeren van een prijsverandering. De oudercommissie kijkt of deze past bij het landelijke indexatiecijfer en waar de extra inkomsten van een prijsstijging voor worden gebruikt. Het advies van de oudercommissie is vervolgens leidend in de beslissing van de vennoten. 

Ook voor vragen vanuit externe partijen, bijvoorbeeld de GGD, wordt de oudercommissie benadert. Ze geven vanuit hun visie helderheid over de gevraagde informatie en adviseren vervolgens de vennoten als ze ruimte zien voor verbetering. 

 

Direct contact

Dat de oudercommissie bestaat wil niet zeggen dat ouders hun weg naar de leiding en vennoten niet weten te vinden. Gelukkig maar, zeggen zij hier zelf over. Dit laat zien dat ook ouders ervaren hoe de deur binnen Olles Huis altijd open staat. Vooral de meer overkoepelende thema’s worden binnen de oudercommissie besproken en waar nodig opgelost. 

 

Samenkomen met andere ouders

De oudercommissie streeft ernaar om ieder jaar een bijeenkomst te organiseren. Geen standaard vergaderingen, maar leuke activiteiten om elkaar beter te leren kennen en op een andere manier betrokken te raken bij Olles Huis. Denk aan een gezellige ouderavond of een tuinwerk en knutseldag om bepaalde ruimtes eens flink onder handen te nemen. Met elkaar schilderen, speelgoed repareren, de natuurtuin klaarmaken enzovoort. 

 

Jij en de oudercommissie 

Heb je een kind bij Olles Huis en wil je graag een bijdrage leveren aan de oudercommissie? Of heb je veel kennis van bepaalde onderwerpen en wil je die kennis met ons delen? Laat het weten! Er is altijd ruimte voor nieuw initiatief.